Könyvbemutató Jászón

14.07.2022

2022. július 12-én Jászón, a 24. Mécs László Szabadegyetem keretében tartottam meg a harmadik könyvbemutatómat. A természet ölelésében még meghittebb volt az olvasókkal való találkozás; a jászói tó partján és egyben a premontrei kolostor tövében mindvégig kellemes hangulat honolt.

Azonkívül, hogy szokásomhoz híven a jelenlévőknek ecseteltem a regényem megírását megelőző kutatásomat, mutattam két helyi jellegű, régi újságcikket is. Az egyik, amely a Felsőmagyarország című napilap 1894. szeptember 18-i számában jelent meg, kissé érdekes fordulatot vett vadászatról számolt be a jászói prépostság tulajdonát képező debrődi erdőben. A másik cikk az 1901. március 1-jei számban jelent meg és a sikeresen működő jászói népkönyvtárról számol be.

Az előadást követően könyvvásárlásra és dedikálásra került sor. Öt dedikált példányt bizományba adtam Tótok Ildikónak is, aki rendszeresen árul könyveket a jászói szabadegyetemen, így ezentúl nála is megvásárolhatják majd (tel: 0944 535 835 , e-mail: jakril@centrum.sk, Facebook: https://www.facebook.com/jakril).

Az előadás után a résztvevők Szitás Henrietta kézműves termékeit is megvásárolhatták. Heni lenyűgöző művészi tehetséggel van megáldva; rajzol, fest, gravíroz és kerámiát is készít. Ha esetleg szeretnék magukat, illetve ismerőseiket megajándékozni a készítményeivel, szándékukat jelezzék felém üzenetben, vagy egyenesen lépjenek kapcsolatba Szitás Henriettával (e-mail: henart0107@gmail.com).

Az előző években a Mécs László Szabadegyetemen kizárólag hallgatóként vettem részt, ezért érdekes érzés volt a "katedrán" állni. Köszönöm szépen a szervezőknek a lehetőséget és a tartalmas napot. A fotókat Fábián Gergely és Zborai Imre készítette.